HTML

Lélekterasz

Arról szól ez a blog, hogy hogyan érzem magam, mit gondolok éppen és hogy mi történt velem.

Friss topikok

  • COLA: Köszönöm a hozzászólásod! (2013.06.12. 22:51) 3. Szégyen

Archívum

15 Fantomszemélyiségek

2013.06.16. 13:13 COLA

Ma találtam meg egy pár évvel ezelőtti írásomat, úgy érzem helye van a blogomon (aminek nevéről egyébként hol a "Lélekdonor", hol a "Tengermoraj" című számok jutnak az eszembe)

Volt az életemnek – nem is olyan régen – egy olyan korszaka, amikor személyiségemet a médiában látott kétdimenziós dróthuzalokból fontam össze. Ma már nem szégyellem, de egy időben azért nem voltam éppen büszke arra, hogy lelkem másoktól kölcsönvett darabkákból áll; gesztusaim, hanghordozásom, eszmefuttatásom mind-mind más ember életéből lett átcopypastelve az enyémbe.

Szükségem volt ezekre a kölcsönvett gesztusokra, hiszen ezek védtek meg saját magamtól és a külvilágtól egyaránt. Olyanok voltak, mint egy nehézségi pajzs, amely a legtöbb golyót felfogja. Alatta pedig – magam számára is észrevétlenül  - elkezdett növekedni, erősödni egy új bőr, amely immár az enyém és amely pajzs nélkül is megvéd. a kérdés persze itt lehetne az, hogy egyáltalán mindig kell-e pajzs, de ez messzire vezetne és ahogy ismerem magam nem is keverednék ki belőle egykönnyen.  

Ennyi. Talán egyszer majd folytatom ezt a gondolatot. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekterasz.blog.hu/api/trackback/id/tr775358146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása